Livet på en 1800-tals gård med inredning som största intresse!

Hej och välkommen till Lillstugan antik och denna blogg om livet som antikhandlare på en småländsk 1800-tals gård samt om renoveringen av gården, trädgårdsliv, vilket plasttak bäst i test är och inredning i allmänhet! Inredning och inredningsdetaljer är livet, i alla fall för mig – mitt klart största intresse här i livet. Att få privilegiet att renovera och inreda en 1800-tals gård är verkligen drömmen!

Förutom själva antikviteterna så är det kundkontakten jag älskar. Att man får ha förmånen att träffa så många olika typer av människor som alla delar ett och samma intresse – intresset för inredning! Tidigare i veckan så kom det in en man som letade efter konst, tavlor som berikar väggarna som han uttryckte det. Medan jag visade han runt och tipsade om olika typer av antika konstföremål som kunde hängas på väggarna, inte bara tavlor, så pratade vi även allmänt och det visade sig att han var resande säljare och sålde elavtal för Göta Energis räkning.

Självklart kom det då även på tal om vilket elbolag och elavtal jag hade och pinsamt nog så visste jag knappt det själv på rak arm. Jag fick gå in och leta bland fakturorna och där hittade jag fakturor från Eon. Det visade sig rätt snabbt att jag låg på ett onödigt dyrt elabonnemang och att den här mannen som förövrigt hette Mikael rätt omgående kunde hjälpa mig till ett klart förmånligare avtal. Han rekommenderade ett elavtal som hette Spot On. Spot On är Göta Energis rörliga avtal, alltså ett elavtal med rörligt elpris. Mikaels pitch gick ut på att detta avtal var väldigt enkelt att förstå och att det hade ett av marknadens absolut lägsta påslag på endast 1 öre. Han visade beräkningar på hur mycket jag skulle spara varje månad på att byta till detta avtal och givetvis var det inget att tveka på utan jag tecknade på studs. Mikael gick från Lillstugan antik med en ny elkund och 3 fina antika tavlor rikare. Således blev alla parter nöjda och det är så jag tycker att det ska fungera när man gör affärer, klockrent!

Fler liknande historier lär du som läsare av denna blogg få ta del av framöver. Det händer mycket här på gården och samtalen man har med kunderna är oftast väldigt berikande, man lär sig väldigt mycket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *