Hälsningar från vår lilla gård!

En av de roligaste sakerna med att ha en gammal genuin gård från 1800-talet är att åka runt på loppisar och auktioner för att leta efter saker som passar tidsandan i vårt underbara hem. Både för att sälja i vår lilla antikhandel och för att inreda vår boningsdel. Det är i och för sig inte alltid historiskt korrekta saker vi hittar, men man kan väl låtsas när man hittar något som man tycker passar?

Nu till mitt senaste projekt (som min fru absolut inte tycker passar). I somras besökte vi en gårdsauktion efter ett dödsbo. Där fanns massor med vackra och roliga saker som auktionerades ut och till ganska bra priser. Vi hittade en del gamla och vackra möbler och var ganska nöjda med våra inköp. 

Det var då de rullade fram den…

Mina drömmars moped från början av 80-talet. En Golden Champ, lyxmodellen av den klassiska Compacten! Jag har aldrig varit särskilt sentimentalt lagd men nu hände något i mig. Jag såg mig själv susa fram längs grusvägarna med vinden i håret på denna skönhet. Till min frus stora förvåning, och kanske ännu mer fasa, såg hon att jag började buda på den. Inte nog med det, jag ropade hem den! Det blev en något tyst bilresa hem, men det gjorde inte så mycket, jag drömde ju om min nyköpta moped.

Det finns en liten detalj som jag glömt att nämna. Jag är verkligen inte en mekaniker. Tanken på att jag skulle renovera en moped slog ner som en bomb bland de som känner mig. Tacka gud för internet! Jag hittade massor med forum på nätet där man pratade om renovering av gamla mopeder. Jag tillbringade en hel del tid på dessa forum och lärde mig massor och fick faktiskt en hel del nya vänner på köpet. 

Jag blev bara mer och mer nördig ju längre renoveringen pågick. Min fru bara suckade och himlade med ögonen när jag tex letade efter motorolja till min renoverade Sachsmotor. 

– Det måste ju vara en motorolja från Sachs förstår du väl, annars är det ju inte original!

Jag tror att det snart är dags att börja smörja min fru också. Annars kanske min drömresa med mopeden inte har någon returbiljett…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *