Syltat, kokat, bryggt

Vårt senaste projekt till vår lilla gård är att inreda köket sådär gammeldags lantligt. Det började med att jag snubblade över en annons från ett loppis om en stor samling gamla glasburkar och glasflaskor i olika storlekar för en billig penning. Då föddes idén om att vi skulle fylla dessa med hemkokta sylter, inlagda grönsaker osv, och sedan radda upp dem snyggt i den stora hyllan av mörkt bastant trä som kom med huset när vi flyttade in. Kul att ha ett gemensamt projekt – frun är nöjd nu när jag inte bara fokuserar på min älskade moped. 

Så nu under julens ledigheter har vi hackat, syltat, kokat och till och med gjort eget vin – beställde hem några vinsatser för några veckor sedan som redan är klart. Måste säga att det blir oerhört tjusigt med alla flaskor med mörkrött vin, matburkarna med färgglada grönsaker och syltburkar med gul-orange apelsinmarmelad tillsammans. Tyvärr är min mobil lite knas just nu så kan inte posta upp ett foto på härligheten idag. 

Nu ser vi fram emot att kunna bjuda hem folk igen på middagar, men som tur är varar ju innehållet i burkarna länge. Eller vänta, vinet kanske kommer att gå åt snart…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *