Hej på er i vårsolen!


Hoppas allt är bra med er. Själv måste jag känna att det känns helt magiskt att ljuset hittat tillbaka och värmen börjar komma på riktigt. Sommaren är verkligen runt hörnet och semester närmar sig för de flesta av oss. Att få 4 veckor semester på sommaren är verkligen ett privilegium som vi svenskar lever med. Det är faktiskt inte särskilt många länder som har det som standard, så tänk på det när du kämpar dina sista veckor innan ledighet.

Något som slog mig förra året i semestertider var hur rörigt det kan bli med olika projekt under sommaren. Jag satt själv på kontoret och jobbade med ett pågående projekt, medan mina kollegor som också var inblandade hade semester. Då blev det väldigt svårt att få en överblick och ta sig vidare i arbetet eftersom jag inte hade mina kollegor att fråga. Detaljer från möten, beslut om siffror, uppdelning av ansvarsområden blev helt plötsligt otroligt otydligt och jag hade svårt att komma vidare i mitt eget arbete.


Så efter sommaren så tog vi tag i att skaffa oss ett riktigt bra ärendehanteringssystem. Detta har underlättat samarbetsprocesser och administrativa flöden väldigt mycket på min arbetsplats. Vi har hela tiden alla information samlad på ett ställe och man kan tydligt se vem som har vilket ansvar och när olika personer behöver kliva in i projektet. Ärendehanteringssystemet har också gjort oss som företag mycket mer effektiva. Vi sätter gemensamma deadlines som i princip är omöjliga att missa, så alla fördröjningar och väntetider är i stort sätt eliminerade.


För projektledare ger detta också ökad kontroll över processen genom övervakning och uppföljning. Så detta är verkligen en stor rekommendation från min sida till alla företag som vill strukturera upp sitt arbete lite. Kanske speciellt nu inför semestern så att de som ska jobba vidare på kontoret kan få en överblick och arbeta så effektivt som möjligt utan att kontakta kollegor som sitter i en solstol i Spanien.
Ha det fint allihopa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *