Senaste loppisfyndet

Hej! 

Minns ni min kära moped från början av 80-talet, en Golden Champ, lyxmodellen av den klassiska Compacten som jag budade hem på en aktion förra året? Den går ännu och jag älskar varje sekund jag brummar fram på den. Men dock råkade jag spilla ut en halvfull burk olja på sätet häromdagen när jag skulle meka lite med den, fick lite panik där en stund om jag råkat förstöra denna skatt eftersom det inte gick bort med bara tvål och vatten. Det var en del fläckar kvar efteråt, frun tycker att jag överdriver såklart och menade att jag inte hade brytt mig om några fläckar på sätet om det hade hänt i bilen, men hon förstår inte… det är en Golden Champ ju! 

Efter att ha slitit håret googlade jag runt på olika forum för andra moped fantaster och fick det ypperliga förslaget att införskaffa medel för invändig biltvätt, vilket jag gjorde och vips var lätt det var att få bort fläckarna med det! Lättnaden! 

Nog med drama, kan istället berätta om när vi var på en loppis auktion förra veckan och vi ropade hem en jättefin gamla gungstol från slutstav 1800-talet i fint skick. Både frugan och jag blev kära i den direkt och tänkte att den skulle passa perfekt i vårt lilla torp. Frugan har dessutom börjat virka så nu har hon kommit halvvägs med ett stor filt i lapptäcks teknik med mormors rutor, efter klassiskt mönster med svarta kanter mellan rutorna och blandade färger i rutorna. Blir riktigt snyggt, hon är duktig min kära fru! När filten är färdig ska vi hänga den över den nya gungstolen, kommer bli snyggt ihop med det mörka träslaget i gungstolen. 

Gillar såna här projekt, det är en del av charmen med att ha ett gemensamt intresse, vi kan hitta saker och sen uppgradera dem i en stil vi båda gillar – denna gången var det hon som tillvekar något som matchar med saken, en annan gång är det jag som slipar och målar om, eller så gör vi det tillsammans. Det hela blir så mycket mer än att bara köpa in saker, det blir liksom ett sätt att leva och umgås på. Älskar att dessa föremål går i arv från person till person och få komma till sin rätt i olika sammanhang. Undrar hur många som gungat i den nya stolen före oss? Och hur många efter oss?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *